קוראים יקרים שלום,
ברכות חמות לשנת עסקים מוצלחת הבעל”ט,
ולכבודה אנו שמחים לשתף אתכם בגיליון נוסף של “מזוית אחרת”.
ברוח סיכום שנת 2015 ועם הפנים לשנת 2016, אנחנו אוהבים להתבונן על ארגונים, וכמובן גם על העסק שלי, ולבחון מה יש לשמר ולטפח ומה יש לחדש?
להלן הסיכום השנתי שלי:
השנה הקמנו את “המכון הישראלי לערים חכמות”
ראו כאן www.smartcitiesisrael.org
יעוד המכון לסייע לערים בארץ ובחו”ל לשפר את האטרקטיביות שלהן בתחרות העולמית על “מיטב הנוער” ולהפוך ל”ערים חכמות”, שרותמות את הטכנולוגיה המתקדמת לשיפור איכות החיים של תושביהן.
בכנס “הערים החכמות” בברצלונה בנובמבר היצגנו עם חברים אחרים מן המכון (סרגיו ויניצקי, ד”ר צביקה ויינשטיין ודובי פאוסט מישראל וכן לואיס גומז מברצלונה) את המכון
וגם את הפרוייקט המוביל שלנו “חינוך חכם בעיר חכמה” – סיפור התכנית “מלידה לבגרות” (מל”ל) בחיפה יחד עם מנהלת התכנית אורלי גפני.
היצגנו את המכון החדש גם בארץ בכנס “ערים חכמות” עם איגוד המהנדסים – יחד עם שמואל אוסטר יו”ר איגוד מהנדסי האלקטרוניקה והחשמל ודני מריאן יושב ראש איגוד המהנדסים (שגם הוא חבר במכון שלנו). גם ירדן קינן, יועצת לניהול בקבוצת פשר, היציגה את פעילות המכון עם ד”ר אשר וטורי ושמוליק בן טובים בכנס העירוניות בעכו.
אנו ממשיכים להוביל בארץ את נושא החדשנות בניהול וניהול החדשנות, ומסייעים ללקוחות שלנו לטפח תרבות של חדשנות ויזמות תוך ארגונית INTRAPRENEURSHIP.
רוב המנהלים כבר מבינים, מדוע זה חשוב, אבל עדיין מתקשים ביישומו. ואנחנו מסייעים להם בעידוד היוזמות ובליווי היזמים במסע מן הרעיון ועד ליצירת הערך לארגון לאורך “צנרת הרעיונות”. ניהול חדשנות מחייב גם הידוק הקשרים עם האקדמיה, תחום שצברנו בו ניסיון רב בפרוייקטי מו”פ שאנו שותפים בהם יחד עם התעשייה והאקדמיה כבר 20 שנה, ואנו מיישמים ניסיון זה בליווי הלקוחות שלנו בממשק המורכב הזה.
הכלכלה בארץ ובעולם מאתגרת והצורך לאתר ביצירתיות הזדמנויות לצמיחה מחד ולהתייעלות מאידך – עולה. השנה המשכנו לסייע ללקוחות שלנו לאתר, איזו פעילות אינה מוסיפה ערך ברוח ה”ניהול החטוב” ולשפר את האפקטיביות הארגונית תוך צמצום הבזבוז ושיפור הפיריון. הייחודי לנו הוא בייעוץ LEAN לניהול LEAN. השירות שלנו מתמקד ב”הדרכת מדריכים”, שהופכים לסוכני השינוי בארגון, וכך יחסי העלות/תועלת משתפרים מאוד!
מצאנו דרך לסייע ללקוחותינו גם בלימודים LEAN. בשנה החולפת חתמנו על הסכם בלעדי לשיתוף פעולה עם CIAM =
California Institute for Advanced Management
ואנו מציעים לימודים מקוונים לתואר שני בניהול, במסלול חדשני בהשראת אבי תורת הניהול פיטר דרוקר, ובמחיר שווה לכל נפש במכללה בינלאומית בקליפורניה שהוקמה לפני 4 שנים וכבר זכתה בהישגים מרשימים. ראו כאן:
http://gociam.com/new
לכבוד האירוע היגיע נשיא המכללה, אלוף (מיל) בחיל האויר האמריקאי פרופ’ ויליאם כהן ותלמידו של פיטר דרוקר ארצה, ויחד נפגשנו עם ארגונים שתכנית ייחודית זו היא בשבילם מענה למי שאינם יכולים לנסוע לחו”ל כדי לרכוש השכלה בניהול בסביבת לימודים בינלאומית באנגלית. (צה”ל, מכללות בארץ שאינן מציעות תאר שני בניהול וחברות עסקיות גלובליות)
השנה חידשנו גם את האתר שלנו. כמו בכל התחדשות ארגונית – גם אצלנו יש עדיין תקלות ועימכם הסליחה.
שלכם כתמיד,
עדנה