
האקתון אלברט איינשטיין לחדשנות נוצר במטרה לקדם את החינוך בישראל באמצעות עידוד יוזמות, חדשנות וחשיבה יצירתית פורצת דרך משולבת טכנולוגיה. מיזם ההאקתון “אלברט איינשטיין” הותנע בשנת 2021 ע”י ד”ר עדנה פשר וקבוצת שותפים מהאקדמיה, הצבא והמגזר העסקי, מתוך אמונה כי נדרשת מהפכה אמיתית בעולם החינוך וכי רק בעשייה משותפת נוכל להוביל שינוי מהותי במערך החינוכי בישראל. השילוב המתבקש בין חדשנות לחינוך וחינוך לחדשנות מהווה מעגל ערך הכרחי למדינת ישראל ולחוסנה הלאומי.
בשנת 2022 – הצטרפה קרן רש”י כשותף אסטרטגי ובאירוע השתתפו מאות משתתפים מחתך אוכלוסייה שונה ומגוון, כל זאת במעטפת רחבה של עשרות מנטורים, שופטים וצוות הפקה. האירוע הוגדר כהצלחה מסחררת עם מיזמים פורצי דרך כמו מיזם OOZZIES, מיזם שהובילו צוות תלמידים בכיתה ט’ מאשכול ועיקרו הוא מערכת ניהול זמן המשלבת תוכן הנלמד בבית ספר מול ידע ויכולות התלמיד וזמן פנוי בהתאם ליעד הנקבע על ידי התלמיד, אשר זכה במקום הראשון.
זו השנה השלישית בה אנו יוצאים לדרך עם אירוע האקתון נוסף בשיתוף עם שותפים מכובדים נוספים ובניהם: קרן רש”י, מכללת אפקה, האוניברסיטה הפתוחה, מכללת הגליל המערבי, מכללת בית ברל, נאוטק, רשת עמל ועוד רבים. ההאקתון צפוי להתקיים בין התאריכים 22.11.2023-23.11.2023 במתכונת היברדית בזום ובמספר מרכזי חדשנות בארץ.
ההאקתון נוצר במטרה לעצב מחדש את הנוף החינוכי בישראל באמצעות כוחה של חדשנות וטכנולוגיה חכמה. אנו מתרגשים לספר כי השנה נשים דגש משמעותי על חינוך בלתי פורמלי, תוך התייחסות לטיפוח מנהיגות חברתית על פני מגזרים שונים באוכלוסיית ישראל.
אירוע ההאקתון לשנת 2023, יתמקד גם השנה בקפיצות המדרגה הנדרשות במערך החינוך והלמידה במדינת ישראל כאשר צפויים להיות ארבעה מסלולי מיקוד: המסלול הבלתי פורמלי, מסלול סביבה וחינוך, מסלול פדגוגיה וטכנולוגיה ומסלול פתוח.
במסלול החינוך הבלתי פורמלי, המשתתפים יתמקדו ביצירת הזדמנויות למידה בלתי פורמליות ונגישות הפונות לנושאים מגוונים. זה כולל יוזמות שנועדו לטפח פיתוח מיומנויות, מנהיגות חברתית ומעורבות קהילתית. המטרה היא להעצים אנשים מכל הרקעים והגילאים עם ידע ומיומנויות מעשיות רלוונטיות, תוך קידום למידה לכל החיים מעבר לכיתה המסורתית.
במסלול סביבה וחינוך יינתן דגש למפגש בין חינוך ומעורבות קהילתית. המשתתפים יעבדו על יוזמות המעודדות למידה שיתופית וחילופי ידע בין בעלי עניין שונים, לרבות אנשי מקצוע, קהילות וסביבות ייחודיות. יוזמות אלו עשויות לכלול פרויקטים מונעי קהילה, חוויות למידה מבוססות טבע וקיימות וגישות חינוכיות חדשניות המשפרות את הרווחה וההבנה של הקהילה, תוך טיפוח גישות חינוכיות מכילות ומשפיעות.
במסלול טכנולוגיה ופדגוגיה, המשתתפים יתעמקו בתחום המרגש של חדשנות חינוכית באמצעות טכנולוגיה. מסלול זה עוסק כולו בניצול כלים ופלטפורמות דיגיטליות על מנת לחולל מהפכה בחווית הלמידה ובמטרה לייעל פרקטיקות פדגוגיות מסורתיות. המסלול מעודד פיתוח כלים, פלטפורמות ומתודולוגיות הוראה חדשניות המעצימות את חווית הלמידה. לחקור טרנספורמציה דיגיטלית בחינוך, גישות למידה מותאמות אישית, ושילוב טכנולוגיות מתקדמות במודלים חינוכיים. המטרה היא ליצור סביבות למידה נגישות, מרתקות ואפקטיביות תוך פיתוח גבולות חדשים בחינוך והפיכתו למושך, נגיש ואפקטיבי יותר.
ולבסוף, המסלול הפתוח המציע פלטפורמה גמישה ופתוחה לפרויקטים ואתגרים חינוכיים חדשניים. למשתתפים במסלול זה יש את החופש לחקור מגוון רחב של נושאים וסוגיות חינוכיות, החל מטיפול באי-שוויון חברתי בחינוך ועד ללמידה בין-תחומית ומעבר לכך. הדגש כאן הוא על יצירתיות והתמודדות עם אתגרים חינוכיים בגישות חדשניות ולא שגרתיות, טיפוח גיוון והכלה בחינוך.
התחרות נושאת פרסים כספיים וליווי המיזמים המובילים לאחר האירוע על ידי מנטורים ואנשי מקצוע מנוסים לטובת פיתוח הרעיונות למוצרים.
אנו מזמינים אתכם – תלמידים.ות , אנשי ונשות חינוך מכל הקשת, הורים, חוקרים.ות, יזמים.ות, סטודנטים.ות, מנהלים.ות, אנשי אקדמיה, בעלי תפקידים בחינוך הפורמלי והבלתי פורמלי, מועצות מקומיות, אנשי חינוך והדרכה בצה”ל, פורום “חינוך אחר”, עמותות חינוכיות ובקיצור כ-ו-ל-ם לקחת חלק באירוע מיוחד זה !
לינק לאתר ההאקתון שיעודכן בימים הקרובים – https://www.hackathonalberteinstein.com/
הכותבת: עדי סרנגה – מנהלת פרויקטים בקבוצת ד”ר עדנה פשר וחברה בצוות ההפקה של האקתון אלברט איינשטיין