
1. אנחנו חוגגים עשרים שנה לסטטוס, וזו סיבה לשמחה גדולה והזדמנות ללמידה מן ההצלחה שלו, ברוח “רק על עצמי לספר ידעתי”.
2. אמשיך בציטוט משיר אחר: “לקום מחר בבוקר עם שיר חדש בלב“. זו כל התורה כולה על רגל אחת! נראה פשוט, אבל קשה מאוד.
3. בעולם מטורף, שבו כל הצלחה היא בת- חלוף, רק היכולת ליצור כל פעם הצלחה חדשה, להמציא את הארגון כל פעם מחדש – רק יכולת זו מצמיחה ארגונים בני קיימא.
4. בסביבה דינאמית יתרון תחרותי אינו בר-קיימא. אורך חייו הולך ומתקצר. אבל אפשר להמציא שוב ושוב יתרון תחרותי חדש – “ולהתחיל מבראשית”…
5. בגיליון זה מאמר על התחדשותם של ארגונית שהלכו ודעכו – עד שבא מישהו והמציא אותם מחדש – עשה להם come-back – כמו באמנות.
6. הסוד הוא בהעמקת הקשר עם הלקוחות הטובים. הם השותפים שלכם. איתם תתייעצו. אל רחשי ליבם תקשיבו. בסטטוס – כשהמשבר הכלכלי של התפוצצות בועת ההי-טק בשנת 2000 פגע גם בו – נפרדנו מכותבים יקרים, פנינו אל הקוראים שלנו והיצענו להם לכתוב בכתב העת – והם נענו בשמחה. כך הפכה הבעייה להזדמנות – המצאנו את ססטוס מחדש!
7. גם ספקים יכולים לסייע בהמצאת הארגון מחדש. כדאי להתייעץ גם בהם. לחלקם לקוחות פוטנציאליים טובים בשבילכם. בקשו מהם להפנות אותם אליכם. כך תאיצו את הצמיחה המחודשת.
8. כמובן גם העובדים הם שותפים להמצאת הארגון מחדש. אל תמהרו להיפרד מהם כשהמצב קשה. שימרו עליהם, והם יעזרו לכם לקום כל בוקר ולהתחיל מבראשית.
9. היזהרו גם בהורדת מחירים. הגבירו את כושר התחרות על ידי התייעלות, שיפור איכות , שיפור השירות. גם שוק רגיש למחיר מוכן לשלם על הצעת ערך טובה והגונה.
10. ולבסוף – הקפידו על הבידול. לפעמים מספיק מיתוג מחדש. צרו סיפור מלהיב – גם לעובדים וגם ללקוחות הקיימים וגם ללקוחות הפוטנציאליים. קומו כל יום עם שיר חדש בלב ושירו אותו בכוח – עד כאב! ושיהיה לכם בהצלחה, כל יום מחדש – ולסטטוס בן העשרים שנה – יום הולדת שמח וברכות חמות עד מאה ועשרים לפחות!