
יוסי פשר:
בשונה מן המקובל בהכשרות לפיתוח מנהלים, הן כאלה הפתוחים לציבור הרחב והן כאלה הנערכים בתוך הארגון, כאשר הקבוצה כולה לומדת ומרעננת את תורת הניהול בנושאים כלליים, פיתחנו דגם חדש בנושא. דגם זה מותאם לצרכיו הייחודיים של כל מנהל תוך התאמה מרבית לצרכים ולציפיות הניהוליות והעסקיות של הארגון.
הנהלת הארגון בוחרת את המנהלים האמורים להשתתף בקורס ונותנת לנו רקע על תחום עיסוקו של כל אחד וכן הערכה על תכונותיו, חזקות וחולשות. לאחר מכן אנו פוגשים את המנהלים להתרשמות ראשונה ולקביעת מועדי מפגשים על פי נוחיותם וזמינותם.
מטרת הקורס מעבר להקניית מיומנויות הניהול והתקשורת האישית והארגונית היא לשפר את ביצועי המנהל על מנת להשיג את יעדי הארגון הכלליים והעסקיים.
ההכשרה או הקורס מונה בין שנים עשר לחמישה עשר מפגשים אישיים בני שעתיים עד שלוש שעות, לפי זמינותו של המנהל. כל מפגש נפתח בתחילתו בסקירה של המנהל המתאר את אשר עבר עליו בעבודה בתקופה שחלפה בין מפגש למפגש. כאן הוא מתאר את ההישגים, הקשיים והבעיות שאתם הוא התמודד. ומתוך הסקירה הוא מבקש לקבל סיוע בעצות ובכלים ניהוליים על מנת לשפר את תפקודו. חלקו השני של המפגש מוקדש להקניית מיומנויות שאותן, אנו כמנחים מזהים אצלו כחסרים או ככאלה הזקוקים לחיזוק. בתום כל פגישה מקבל המנהל “שיעורי בית” בצורת מאמרים או תרגילים אותם הוא אמור ליישם בפועל.
התכנים הנלמדים שכאמור מותאמים לצרכים הייחודיים של כל מנהל כוללים בין היתר את הנושאים הבאים בהתאמה אישית: מאפיינים ניהוליים והקשר בינם לבין התוצאות העסקיות וכמובן הקשר בין מאפייני הניהול האישי של המנהל לתוצאות ולתפוקות של אנשי צוותו. תחקור והפקת לקחים, חשיבה יצירתית ויזמות עסקית, פתרון קונפליקטים ועוד כהנה וכהנה בהתאם כאמור לצרכים ולציפיות של המנהל והממונים מעליו.
לאחר כל מפגש אנו מקבלים משוב מהמנהל, ממנהל משאבי אנוש המדווח כמובן לממונים עליו על שביעות רצונם מהתהליך.
לסיכום , מודל זה של הכשרה אישית מגדיל את סיכויי ההצלחה של הארגון לעומת המודל המסורתי של קורס קבוצתי.
—————————————————-
הכותב הינו מנהל תחום הדרכות ופיתוח ארגוני בקבוצת ד”ר עדנה פשר ושות’ – יועצים לניהול